STÄRK DITT IMMUNFÖRSVAR

En bra kost och en fysiskt aktiv vardag lägger alltid grunden för en god hälsa! I en perfekt värld får vi alla i oss tillräckligt med näring, men med dagens matvanor ser det tyvärr inte alltid ut så. Ibland finns det anledningar till och situationer där kosttillskott kan vara ett tacksamt komplement.

Hur stärker du ditt immunförsvar?

Hur starkt ditt immunförsvar är påverkar din kropps förmåga att bekämpa infektioner. Immunförsvarets celler finns redan när du föds och utvecklas under åren genom att du utsätts för virus och bakterier. Men det påverkas också av vad du äter och dricker, hur mycket du rör på dig och om du röker.

Kroppen har flera sätt att skydda sig mot skadliga ämnen, till exempel genom huden, saliven och slemhinnor i näsa och luftrör.  Om bakterier eller virus ändå skulle lyckas tränga sig förbi, tas de om hand av ditt immunförsvar. Immunförsvaret är ständigt aktivt i våra kroppar och består framför allt av de vita blodkropparna, som är kroppens specialiserade försvarsceller.

Ett starkt immunförsvar startar i magen. Där finns 70-90 procent av våra immunceller. Men för att hållas i toppform behöver försvaret motioneras. Goda, probiotiska bakterier är immunförsvarets personliga tränare.

Det väldigt viktigt att du äter varierat, återhämtar dig, rör mycket på dig- gärna ute i luften, undviker alkohol och rökning. Kosttillskott ska alltid betraktas för vad det är, ett tillskott till den dagliga kosten, men rätt använt kan det både hjälpa till att förebygga vanliga näringsbrister och bidra till en bättre hälsa och därmed högre livskvalitet.

Kosttillskott kan aldrig ersätta en hälsosam kost och livsstil. Prova dig fram och gör det som funkar bäst för dig och din kropp. Gör vårt hälsotest för att undersöka om du behöver addera kollagen till din rutin?

Beställ produkter som kan boosta ditt immunförsvar HÄR