INTEGRITETSPOLICY

  1. INLEDNING

Wellbinista AB (”Wellbinista”, ”vi”, ”oss”) värnar om din integritet och om att behandla dina personuppgifter på ett öppet, ansvarsfullt och lagligt sätt. I denna integritetspolicy, som vänder sig till alla som på något sätt samarbetar eller kommer i kontakt med oss i form av kundrelation eller övrigt, beskriver vi närmare hur dina personuppgifter behandlas på Wellbinista och vilka rättigheter du har som användare eller kund hos oss. Om inte annat anges är det Wellbinista AB Mölnavägen 5, 181 61 Lidingö som är personuppgiftsansvarig.

  1. VAD ÄR EN PERSONUPPGIFT?

En personuppgift är en upplysning om en identifierad eller identifierbar fysisk person (”den registrerade”) och kan i stora drag, vara vilken typ av uppgift som helst. Till exempel kan det inkludera namn, e-postadress eller mobilnummer om det kan förknippas med en levande person, men även ett fotografi med någons ansikte på är en personuppgift.

  1. VAD INNEBÄR DET ATT ”BEHANDLA” PERSONUPPGIFTER?

Ordet ”behandling” avser alla sorters hantering av personuppgifter. Definitionen är väldigt bred och inbegriper all form av hantering från insamling, registrering, lagring och bearbetning till läsning, användning, utlämning, spridning och till och med radering av personuppgifter.

3.1 Om cookies

Genom att använda webbplatsen och acceptera dess policy samtycker du till att Wellbinista använder cookies i enlighet med villkoren i denna policy. Wellbinista använder cookies. Cookies innehåller information som vi använder för att förbättra webbplatsen och för att kunna ge våra besökare en så bra service och upplevelse som möjligt. Det finns olika typer av cookies;

Permanenta cookies sparar en fil på din dator för att kunna anpassa webbplatsen efter dina val och kommer ihåg att du har besökt oss tidigare och kan därför t.ex "förifylla" din e-post och postnummer. Dessa cookies lagras på din enhet under en viss tid eller till dess att du väljer att ta bort dem.

Sessionscookies används under tiden du besöker webbplatsen och försvinner när du stänger din webbläsare. De behövs för att kunna erbjuda våra grundläggande tjänster, som inte fungerar utan dessa cookies.

Wellbinista använder även cookies från tredje part, exempelvis Google analytics, Instagram och Facebook. Den data som samlas in av dessa cookies, används för intressebaserad annonsering och analys. Respektive tredje part ansvarar för insamling och behandling av personuppgifter från sådana cookies. Wellbinista har inte tillgång till de uppgifter som samlas in.

Cookies sparas på din dator eller mobil och kan bara läsas av den webbplats de kommer från. Du kan i din webbläsare välja att inte acceptera cookies, men då kommer webbplatsen inte att fungera optimalt. Detta gör du i inställningarna. Du kan normalt välja att helt blockera cookies, blockera tredjepartscookies eller be webbläsaren att radera alla cookies när du stänger den. 

  1. VILKA PERSONUPPGIFTER BEHANDLAR VI, FÖR VILKA ÄNDAMÅL OCH PÅ VILKA GRUNDER?

4.1 Vi behandlar dina personuppgifter för att kunna ingå eller fullgöra ett avtal med dig.

När du köper produkter via webbshoppen lämnar du personuppgifter i form av namn, e-postadress, adress och bankkontodetaljer i syfte att kunna ta del av de produkter som vi har att erbjuda. Dessa uppgifter behandlar vi för att kunna leverera de produkter som du har beställt via vår webbshop. Vi kommer ej att använda de uppgifter du som privatperson har angivit vid köp av våra produkter för marknadsföringssyfte (i form av nyhetsbrev) om du inte aktivt fyllt i att du vill ta del av dem. När du blir kund hos oss samlar vi in dina kontaktuppgifter:

  • namn
  • adress
  • e-postadress
  • telefonnummer
  • betalningsalternativ
  • leveransinformation
  • eventuellt utlämningsställe
  • IP-adress
  • svar och val i hälsotest
  • köpta produkter
  • eventuell tidigare kommunikation med oss

4.2 Vi behandlar dina personuppgifter baserat på vårt berättigade intresse.

Du som på vår uppmaning eller på eget initiativ hör av dig till en av våra allmänna mailadresser (t.ex. hello@wellbinista.com) med t.ex. idéer om produkter och kampanjer kan komma att uppge personuppgifter till oss som vi använder för att besvara och bedöma dina förslag.

Vi behandlar dessa personuppgifter baserat på vårt berättigade intresse att marknadsföra våra produkter och våra varumärken och förbli konkurrenskraftiga som företag. Vi bedömer att detta intresse i detta fall väger tyngre än ditt intresse eller rättigheter i förhållande till skyddet av personuppgifter, då du själv eller på eget initiativ har uppgivit dina personuppgifter och vi använder dem för syften som borde vara i linje med dina förväntningar.

Du som har anmält intresse för att få nyhetsbrev av oss har uppgivit personuppgifter som t.ex. namn och e-postadress, vilka vi använder för att kunna skicka relevanta nyheter och pressmeddelanden till dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen av vårt nyhetsbrev genom att skriva till oss på hello@wellbinista.com eller genom att klicka på länken för avregistrering av vårt nyhetsbrev som finns angivet i varje utskick.

Du som kontaktat oss med frågor eller klagomål om våra produkter har uppgivit personuppgifter till oss i form t.ex. namn, adress, e-postadress och telefonnummer och ev. hälsoinformation (t.ex. produktrelaterade hälsoproblem). Vi använder uppgifterna för att besvara frågor, utreda produktfel, spåra eller anmäla hälsorisker, betala ut ersättning och för att förebygga bedrägeri genom t.ex. grundlösa krav på ersättning.

Du som besöker vår hemsida och godkänner våra cookies har godkänt att vi samlar in personuppgifter i form av online-beteende (t.ex. din IP-adress, surf/klick-historik, tidigare besökta hemsidor, m.m.) i enlighet med vår Cookie Policy. Vi analyserar denna information för att optimera vår hemsida och för att stärka och marknadsföra våra produkter och varumärken genom att analysera vilka delar av våra hemsidor som väcker intresse.

Om vi ingått avtal med dig avseende någon av ovannämnda aktiviteter, kommer vår behandling av dina personuppgifter istället baseras på detta avtal.

4.3 Rättslig skyldighet och samtycke

Vi behandlar även dina personuppgifter för att fullgöra våra rättsliga skyldigheter (t.ex. bokföringsskyldighet) och instruktioner från domstolar och myndigheter (t.ex. Skatteverket). Vi kan även vara skyldiga enligt lag eller motiverade av allmänt intresse att behandla uppgifter i förhållande till produktfel för att kunna förebygga, spåra och övervaka ev. hälsorisker.

Vi kan även komma att behandla dina personuppgifter baserat på ditt samtycke. Vi inhämtar i sådant fall ditt samtycke för ett visst ändamål och ser till att det är frivilligt, specifikt, informerat och otvetydigt. Du har rätt att när som helst återkalla ditt samtycke och är då välkommen att kontakta oss på en av våra allmänna mailadresser eller via telefon. Vänligen observera att ett samtycke inte kan återkallas retroaktivt.

  1. VILKA ÄR MOTTAGARNA SOM KOMMER TA DEL AV PERSONUPPGIFTERNA?

Dina personuppgifter kommer, när och i den utsträckning det är nödvändigt, att behandlas av Wellbinistas anställda och våra rådgivare, leverantörer, partners och distributörer. Våra samarbetspartners är:

Partners

  • Easy GDPR+ Cookie Bar: ör att följa GDPR. De förser vår webbplats med ett popup-fönster för Cookie Bar när du först loggar in på vår webbplats. Vi lagrar dina personuppgifter i det här systemet för att kunna ta bort eller ändra dem efter dina önskemål. Läs Easy GDPR: s sekretesspolicy här.
  • Google: Vi använder Google Ads och Google Analytics på vår webbplats för att lära oss mer om butiksbesök och sidorna som visas.
  • Marketing: Facebook och Instagram.
  • Tidio: Kundservice chat
  • Klaviyo: nyhetsbrev.
  • Revenue Hunt: hälsotest.

Plattform

Shopify: Vår webbplats drivs av Shopify Inc. De är vår leverantör av e-handelsplattformar online som tillåter oss att sälja våra produkter och tjänster till dig. Uppgifterna om dig lagras via Shopifys datalagring, databaser och den allmänna Shopify-applikationen. Lagringen av dina data sker på en säker server bakom en brandvägg. Mer finns att läsa här

Betalning

Shopify: Shopify lagrar dina kreditkortsuppgifter Om du väljer en nätsluss för direktbetalning för att slutföra din beställning. All information krypteras via PCI-DSS (Payment Card Industry Data Security Standard). Dina köptransaktionsdata lagras bara så länge det är nödvändigt att slutföra din köptransaktion. När din köptransaktion är klar raderas informationen.

Alla gateway för direktbetalning överensstämmer med de standarder som fastställs av PCI-DSS som hanteras av PCI Security Standards Council. Detta är en gemensam insats av varumärken som Visa, Mastercard och American Express. PCI-DSS-krav hjälper till att säkerställa en säker hantering av kreditkortsinformation av vår butik och dess tjänsteleverantörer.

För mer information kan du läsa Shopifys användarvillkor här och Shopifys sekretesspolicy här.

Stripe: Om du väljer att betala med kreditkort kommer Stripe att få den transaktionsinformation du fyller i när du är klar med din betalning. De förlitar sig på ett antal juridiska skäl för att säkerställa att deras användning av dina personuppgifter överensstämmer med tillämplig lag. Stripe använder personuppgifter för att underlätta de affärsförhållanden de har med sina finansiella regler och andra juridiska skyldigheter och för att fullfölja deras legitima affärsintressen. Du kan läsa ett fullständigt uttalande om hur Stripe lagrar dina personuppgifter i deras integritetspolicy här.

Klarna: Mer information om samarbetet kan du läsa om här samt om Klarnas dataskyddsinformation på här. 

Klarna: I samarbete med Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sverige, erbjuder vi dig följande betalningsmetoder. Betalning ska göras till Klarna.

  • Betala inom 14 dagar: Betalningsperioden är 14 dagar från leveransen av varorna eller biljetterna / tillgänglighetsdatum för tjänsten.  Allmän information om Klarna och användarvillkoren per land finns på klarna.com.
  • Slice it: Med finansieringstjänsten från Klarna kan du betala ditt köp i flexibla eller fasta månatliga avbetalningar enligt de villkor som anges i kassan. Avbetalningen ska betalas i slutet av varje månad efter att Klarna lämnat en separat månadsfaktura.
  • Direktbetalning: Ditt konto debiteras efter leverans av varor. Du kommer att meddelas om datumet per e-post.

Betalningsmetoderna ovan är endast tillgängliga vid en positiv kreditbedömning. För detta ändamål vidarebefordrar vi dina uppgifter för en adress- och kreditcheck till Klarna under beställningsprocessen och hanteringen av ditt köp. Vi kan bara erbjuda dig tillgängliga betalningsmetoder baserat på resultatet av kreditkontrollen. Allmän information om Klarna och användarvillkoren per land finns på klarna.com. Dina personuppgifter hanteras i enlighet med tillämplig dataskyddslagstiftning och i enlighet med informationen i Klarnas sekretesspolicy. 

Leverans

PostNord: Vi använder den svenska posttjänsten PostNord för alla våra transporter i Sverige. Postnords personuppgifter hanteras i enlighet med tillämplig dataskyddslag. Läs Postnords sekretesspolicy här.

  1. BEHANDLAR VI KÄNSLIGA PERSONUPPGIFTER?

Vi behandlar aldrig känsliga personuppgifter som t.ex. uppgifter om politiska åsikter, etniskt ursprung, religiös övertygelse eller sexuell läggning.

  1. HUR LÄNGE SPARAS PERSONUPPGIFTERNA?

7.1 När vi behandlar dina personuppgifter baserat på vårt avtal.

Om vi har ett avtal med dig, till exempel som ambassadör för vårt varumärke, kommer vi att behålla dina personuppgifter under avtalsperioden och radera dem när avtalet upphör. I nedanstående undantagsfall gäller dock istället följande lagringstider:

Om vi har en rättslig skyldighet att behålla eller lämna ut vissa eller delar av dina personuppgifter även efter avtalets upphörande, som t.ex. anställningsuppgifter, kommer vi att spara uppgifterna så länge och i den omfattning som krävs enligt lag, dom eller myndighet.

Bilder eller filmer kommer inte automatiskt att raderas vid förfrågan eller då ett event har genomförts, utan kommer att behandlas i enlighet med vårt avtal.

7.2 När vi behandlar dina personuppgifter baserat på vårt berättigade intresse

Vi vill ge rekommendationer och förse dig med relevant information om våra tjänster och produkter. Detta görs med ditt samtycke eller med legitima intressen. Vi kan använda informationen för att personifiera våra meddelanden och göra informationen relevant för dina intressen - för att skapa värde.

Nyhetsbrev: Vi kommer att behålla dina personuppgifter så länge du själv väljer att inte aktivt säga upp ditt intresse för våra nyhetsutskick. Du kan alltid avanmäla dig från marknadsföring genom en länk i nyhetsbreven (som når dig via e-post) eller genom att kontakta oss på email-adressen angivet på nyhetsbrevet eller på vår hemsida.

Samarbeten/ambassadörskap: Vi kommer att behålla dina personuppgifter så länge som vårt informella samarbete fortlöper eller din personliga profil är relevant för vår marknadsföring enligt avtal eller överenskommelse.

Event: Vi kommer att behålla dina personuppgifter till dess att eventet är genomfört. Bilder eller filmer raderas dock inte automatiskt efter genomförande av eventet, utan kan även fortsättningsvis komma att användas i marknadsföringssyfte.

Produktfrågor och -klagomål: Vi kommer att behandla dina personuppgifter i två år från att vi mottog dem, för att kunna föra statistik över frågor och klagomål, utreda, spåra och anmäla ev. hälsorisker eller produktfel, se över och förbättra vårt kundservicearbete, betala ut ersättning samt för att förebygga bedrägeri genom t.ex. grundlösa klagomål och krav på ersättning.

Besök på våra hemsidor: Vi kommer att behandla dina personuppgifter så länge du fortsätter att godkänna våra hemsidecookies.

Idéer m.m.: Vi behandlar personuppgifter i ev. spontant insända mail och brev så länge de kan vara relevanta för vår verksamhet, om inget annat överenskommes.

  1. VILKA RÄTTIGHETER HAR DU SOM REGISTRERAD?

Du som registrerad har en rad rättigheter. Du har rätt att få veta vilka personuppgifter vi behandlar och få tillgång till dessa (en kopia). Du får även begära att vi rättar felaktiga uppgifter, raderar ej längre relevanta uppgifter eller att vi överför dina uppgifter via så kallad dataportabilitet.

Du kan även be oss begränsa behandlingen av dina personuppgifter. Notera att detta dock kan medföra att vi inte kan uppfylla våra eventuella skyldigheter gentemot dig och att radering inte kommer att innefatta bilder och filmer, vilka kommer att behandlas i enlighet med vårt avtal om vi har en sådan sinsemellan oss och dig som samarbetspartner eller om du uttryckligen avsäger ditt samtycke för att visuellt material på dig används eller sparas genom att höra av dig till oss.

Om den rättsliga grunden för vår behandling av dina uppgifter är en intresseavvägning har du rätt att när som helst invända mot behandlingen. Samtliga ovannämnda rättigheter har vissa begränsningar. Du kan alltid inge klagomål till Datainspektionen.

  1. ÖVRIGT

Denna integritetspolicy kommer regelbundet att uppdateras för att anpassas efter verksamheten och uppfylla kraven enligt gällande rätt, dvs. svensk lagstiftning inklusive de krav som följer av den s.k. dataskyddsförordningen (EU-förordning nr. 2016/679). Förevarande version uppdaterades senast den 5 september 2020.