DE MEST INTRESSANTA HÄLSOTRENDERNA 2021!

Kanske kan någon av dessa hälsotrender inspirera dig till nya vanor, oavsett om du vill leva mer hälsosamt eller bara vill göra en mindre förändring i livet. Vi tror att det är viktigt att våga testa nya saker som ett sätt att prioritera sin hälsa. Som du vet är hälsa personligt så använd ditt sunda förnuft när du navigerar dig fram bland trender och analyser. Och kom ihåg att du måste anstränga dig för att prova nya saker, och att det bara är du själv som kan göra det. Många små saker gör skillnad i det långa loppet så glöm inte att värdera de små sakerna. Här är några av de mest intressanta hälsotrenderna för 2021:
  1. Mindfulness. Idag älskar vi alla hälsotrender som gynnar oss i corona-tider. Mindfulness är en metod som hängt med ett tag nu men i och med situationen vi är i idag och de utmaningar vi står inför är det många som känner en inre stress och oro, då kan mindfulness vara till god hjälp. Visste ni att mindfulness ibland används i sjukvården. Mindfulness används mot stress, smärta, sömnproblem, ångest och depression. 
  2. Ett starkt immunförsvar. Att förebygga och stärka det egna immunförsvaret är något vi troligen kommer att fortsätta fokusera på de kommande åren. Regelbunden fysisk träning, en varierad och hälsosam kost med vitaminer och mineraler samt att prioritera återhämtning i form av god sömn är väldigt viktigt för en hälsosam livsstil. Kika gärna på produkter som kan bidra till att stötta ditt immunförsvar.
  3. Andningsträning. Inom yogan har man länge använt sig av olika andningsövningar för att främst lugna nervsystemet och även komma i kontakt med kroppen. Att träna lungorna, och träna på djupandning är inte bara bra för att sänka stress, det är också bra för hjärnan och den kemiska balansen i kroppen.  Andningen hjälper till att försörja våra celler, muskler och organ med livsviktigt syre och näring, alltså är det inte så konstigt att den har stor påverkan på vår hälsa. 
  4. Online träning. På Instagram och Youtube finns det mängder av inspiration, enkla och mer avancerade program. Detta är den perfekta lösningen under den rådande pandemin om man inte vill befinna sig på gymmen. Men är ju också bra för dig med lite tid för träning, finns liksom inte någon ursäkt att inte kunna köra 15 minuter hemma.  Kika runt bland de stora träningsprofilerna så kommer du hitta en massa roliga övningar som varken kräver utrustning eller förkunskaper. Ett annat tips är att följa boostbyfia för inspiration till träning. Vi älskar konceptet att träna vart man vill och när man vill!
  5. Digital detox. Denna trend är alltså precis som det låter, en paus från den digitala världen. Att bryta ett beteende som kan innebära stress eller ångest om man inte varit uppkopplad på ett visst antal timmar eller i mångas fall minuter. En digital detox kan vara en ordentlig utmaning, så se till att den är anpassad efter ditt liv.  Ett exempel på en digitala detox att lägga telefonen någon annan stans än i sovrummet -en skärm borde inte vara det sista man ser eller det första man vaknar upp till. 

Vandra i naturen, vinterbad, tacksamhetsövningar, infraröd bastu, padel och megaformer är också spännande hälsotrender. Låt oss veta om ni vill veta mer om detta!